поло хлопок пике хлопок шелк кашемир кашемир

Tricoul Polo: De unde provine și unde suntem acum?

#FLORENTINO DELURE
09.04.2021 2051

Tricoul Polo este una dintre cele mai fundamentale piese de îmbrăcăminte pentru bărbați. Cu începuturi pe terenurile de polo de la mijlocul secolului al XIX-lea, acest design de tricou a evoluat de la o piesă formală de uniformă sport la un clasic de îmbrăcăminte ce evocă lux și statut special în societate. La fel ca majoritatea articolelor de îmbrăcăminte, designul tricoului modern a fost generat din nevoile utilitare care s-au prelins în moda obișnuită cu ajutorul celor mai respectați indivizi ai societății.

 

Dar cum a apărut tricoul Polo? Și de ce termenul „tricou Polo” evocă imagini cu motivul jucătorului Polo al lui Ralph Lauren sau cu crocodilul brodat al lui Lacoste? 

 

În mod ironic, tricoul pe care îl cunoaștem astăzi s-a născut dintr-un alt sport - tenisul. Anterior acestui tricou, jucătorii de tenis de la începutul anilor 1900 aveau o cămașă cu nasturi cu mâneci lungi. Mai mult decât atât, uniforma tradițională a jucătorilor tenis presupunea și purtarea unei cravate la gât, un element elegant, dar deloc practic pentru un astfel de sport. Starul frances de tenis Jean René Lacoste, la rândul său, a căutat să îmbunătățească practicitatea acestei uniforme. Poreclit „le Crocodile” datorită agilității și puterii de lovitură, Lacoste a câștigat șapte titluri de Grand Slam, făcându-l unul dintre cei mai senzaționali sportivi ai erei sale.

Rene(în poză: Jean René Lacoste la un turneu de tenis în Paris)

Lacoste s-a opus și a introdus propria cămașă cu trei nasturi cu mâneci scurte, confecționată dintr-un bumbac pique ușor, respirabil, care a îmbunătățit libertatea de mișcare pe teren. Mândru de pseudonimul său reptilian, Lacoste avea un crocodil brodat pe pieptul stâng al cămășii sale de tenis, o piesă care i-a surprins pe spectatori în timp ce își dădea drumul către victorii consecutive ale US Open în 1926 și 1927. Primul de acest fel, cămașa de tenis Lacoste a devenit versiunea modernă a tricoului Polo.

Rene(în poză: Jean René Lacoste și doi sportivi ce poartă versiunea modernizată a tricoului Polo, cu Logo-ul brodat Lacoste)

În prezent, tricoul Polo din bumbac pique rămâne, indubitabil, un articol must-have pentru bărbații și damele ce preferă o apariție solidă și contemporană în acelaș timp. Datorită țesăturii neordinare de pique și a prezenței unui guler inspirat de la cel al unei cămăși clasice, tricoul Polo este cunoscut pentru versatilitatea sa în asortare. Efectiv, acest tricou poate fi ușor asortat la o pereche de Jeans sau Chinos pentru o ieșire obișnuită în oraș sau în natură la un picnic, la fel cum poate fi elementul perfect pentru un costum FLEXO, devenind o parte primordială dintr-o ținută modernă smart-casual.

Eugen(in poză: Costumul Flexo în linii verticale asortat cu Polo alb din bumbac mercerizat)

Iar acum, după ce am călătorit în timp și am savurat istoria originii tricoului Polo, vă invităm să vă delectați din cea mai contemporană versiune a acestui tricou datorită țesăturii de mătase și cașmir. Spre deosebire de bumbacul mercerizat pique, această combinație de 85% mătase naturală și 15% cașmir aduce tricoul Polo la un nivel nemaiîntîlnit de comoditate și stil, atât cel cu mâneci scurte pentru sezonul cald, cât și versiunea cu mâneci lungi, pentru timpuri mai răcoroase.

             PoloPoloAlb

În final, voi ce variantă de tricou Polo preferați: cea tradițională, din bumbac mercerizat, sau din țesătură inovativă din mătase și cașmir?

 

Мы советуем вам прочитать:

КАК ПРАВИЛЬНО СОДЕРЖАТ...

Обувь является ключевым элементом любого наряда. Чаще всего люди обращают внимание на Вашу обувь, либо чтобы составить о Вас первое впечатление, либо это происходит непроизвольно. Важно то, что за обувью необходим ежедне...

Прочитайте больше
05.02.2019 6959

5 reguli de asortare v...

   Considerăm că asortarea cuplurilor din punct de vedere vestimentar este o adevărată provocare, echilibrată subtil aceasta conferă o doză de armonie, iar cuplurile care pun accent pe stil și vestimentație ar...

Прочитайте больше
05.06.2020 10084

Află istoria și evoluț...

  Cuvântul „umbrelă” provine din latinescul „umbros”, care înseamnă „umbră”. De fapt, dacă ne gândim că la început acesta a fost rolul ei, este firesc.  Indiferent dacă este vorba despre umbrele de ploaie sau umbrele de...

Прочитайте больше
10.07.2020 3825

'complet_required_fields'

'form_send_success'

'incorect_format_email'

'nothing_found'