Descoperă istoria celor mai versatili pantofi

#FLORENTINO DELURE
31.07.2020 3648


  Istoria loaferului, pe care l-am îndrăgit cu toții, este de fapt o descendență a unei simple încălțăminte a pescarului, din curtea Europei de Nord. Cunoscut sub numele de Bass Weejun, pescarul norvegian a inventat pentru prima dată construcția de bază a pantofului care a evoluat în timp, simbolizând cea mai înaltă clasă de slip-on.
   În anii 1930, călătorii din Europa au remarcat încălțămintea confortabilă a pescarilor locali din Norvegia. Era un stil de pantof versatili fără șireturi, asemănător cu cel pe care îl purtau nativii americani, deși mochetele din zilele noastre moderne - contrar credinței populare - nu își au originea până acum în vest. Aici, povestea este una dintre cele două căi. Unii susțin că localnicii norvegieni au remarcat interesul călătorilor pentru încălțămintea pescarilor lor și au început să le exporte în restul Europei, în timp ce alții spun că turiștii au achiziționat de fapt unii dintre acești pantofi de la pescari în călătoriile lor, i-au purtat înapoi spre acasă și, ca urmare, loaferii au câștigat repede popularitate.  
   Cu toate acestea, este în general acceptat faptul că, odată ce popularitatea loaferului norvegian a fost remarcată, mai multe companii au început să le producă comercial. Prima dintre aceste companii, care a început producția, a fost G.H. Bass, care a fost fondată în 1876 de George Henry Bass. Primul loafer produs de companie a fost Bass Weejun în 1936, numele său provenind de la creatorul companiei Bass și Weejun provenind dintr-un împrumut a cuvântului Norweigan, locul în care a apărut inspirația încălțămintei.

  O companie de încălțăminte personalizată cu sediul în Londra, care a fost înființată în 1847, a început să dezvolte loaferul ca pantof de casă pentru familia regală. "Wildsmith Loafer" realizat de Raymond Lewis Wildsmith, a fost conceput pentru regele George al VI-lea ca pantof de casă. Ulterior, pantoful a fost comercializat și vândut de alte branduri de încălțăminte londoneze și denumit „Harrow”.
   La mijlocul anilor '50, influențele continentale ulterioare au adus o imagine mai elegantă pentru slip-on-uri ușoare și mai mici, care au trecut de la o utilizare pur casual la asortarea cu costume în anii '60. În 1966, designerul italian Gucci, a făcut pasul suplimentar de a adăuga o curea de metal pe partea din față. Acest stil a fost purtat de oamenii de afaceri din anii 70, devenind ca și o uniformă de pe Wall Street, ajungând la o utilizare pe scară largă până în anii 1980.

    La începutul secolului al XXI-lea, a avut loc o renaștere a pantofilor penny, a căror popularitate a atins vârful până la sfârșitul anilor 1960 și din nou la începutul anilor '80 până la începutul anilor '90, iar pantoful a apărut într-un aspect mai accidentat, versiune mai aproape de conceptul inițial, ca mocasini sau espadrilele, ambele stiluri fiind foarte plate, fără tocuri. Această reînviere s-a remarcat cel mai mult în campusurile universitare din toată America.
  Penny Loafer s-a dezvoltat ulterior și, probabil, într-un scop anume. Penny Loafer se deosebește cu adevărat de modelul original, prin faptul că are o fâșie de piele în partea din față a pantofului, cu o formă specială decupată, care aproape creează o fanta mică sau un buzunar în fața pantofului.
  Defapt termenul de ,,penny,, are un început incert. O explicație ar fi că atunci când studenții americani ai școlii de pregătire din anii '50, care doreau să facă o declarație de modă, adăugau o mică brioșă pe fața pantofului, încât să-l scoată în evidență. Oricum, numele penny loafer a fost aplicat acestui stil de slip-on și de atunci a rămas aelași. Practica continuă, în special în rândul celor care rămân dedicați unui aspect clasic și rafinat, cum ar fi cei care au o muncă de birou.
  O altă variantă în ceea ce privește stilul de bază este cel cu ciucuri, apărut în anii '50. Din nou, deși întâmplător, acceptarea lor treptată în rândul culturii școlii, a dus la purtarea lor cu costume, unde au obținut o asociere cu clase de afaceri și juridice.


   Loaferii au revenit la modă în 2018, aceștia au fost o bună perioadă de timp în topul preferințelor bărbaților, după care și-au pierdut din popularitate. Odată cu apariția pantalonilor și a jeansilor skinny, aceștia au devenit unele dintre cele mai populare încălțări de tip casual. Loaferii din piele pot fii asortati foarte ușor la o pereche de jeanși sau chinos, și o cămașă de culore deschisă. Totusi, nu veți da greș nici cu o pereche de pantaloni eleganți, care va lăsa gleznele la vedere.

 Loaferii se impart in trei categorii:
- penny loafersunt cel mai elegant tip de mocasin, merg perfect la un costum asortat corespunzator culorii acestora
- tassel loafer - sunt caracterizați de ciucurii ce atârnă peste pantof, sunt purtați în general de persoanele tinere și dinamice, sunt la limita dintre casual și elegant. Putem spune că sunt niște încălțări smart casual, ce pot fi purtate la costume elegante sau la blugi împreună cu o cămașă
- bit loafer - un model clasic de mocasin, care de obicei are un calapod lat și comod, sunt la limita dintre casual și sport.

   Pe lângă faptul că au o istorie generoasă și plină de intersecții, loaferii au și o multitudine de avantaje, iar mai jos am enumerat doar câteva dintre ele:
- se pot asorta foarte ușor indiferent de culoarea lor, cu o curea sau o cămașă apropiată ca și nuanță sau imprimeu;
- sunt foarte comozi și practici;
- vei ieși foarte usor în evidență;
- se pot purta și cu pantaloni scurți;

 Dacă nu ai o pereche de loaferi în garderoba ta, probabil te-am tentat să cunoști aspectele acestora. Iar dacă ești deja un fan al acestor pantofi versatili, ce alte avantaje ai putea adăuga ?

Мы советуем вам прочитать:

КАК ПРАВИЛЬНО СОДЕРЖАТ...

Обувь является ключевым элементом любого наряда. Чаще всего люди обращают внимание на Вашу обувь, либо чтобы составить о Вас первое впечатление, либо это происходит непроизвольно. Важно то, что за обувью необходим ежедне...

Прочитайте больше
05.02.2019 6959

ЭТАПЫ ИЗГОТОВЛЕНИЯ ОБУ...

Если Вам посчастливилось посетить фабрику по производству обуви, изготовленной вручную, Вы понимаете, почему пара классической мужской обуви, по сравнению с обычной парой обуви, не может стоить дешево. Долгие часы работы...

Прочитайте больше
18.02.2019 9502

'complet_required_fields'

'form_send_success'

'incorect_format_email'

'nothing_found'