reguli de asortare a tricoului polo

Tricoul Polo, istorie și reguli de purtare

#FLORENTINO DELURE
26.06.2020 5911

 

   Polo T-shirt este una dintre cele mai fundamentale piese de îmbrăcăminte pentru bărbați. Odată cu începuturile pe terenurile de polo de la mijlocul secolului al XIX-lea, tricoul polo a evoluat de la o piesă formală de uniformă sportivă la un omniprezent, o îmbrăcăminre clasică și foarte confortabilă, care poate fi ușor asortată la mai multe ținute. La fel ca majoritatea articolelor de îmbrăcăminte, designul tricoului modern a fost creat din nevoile utilitariste care au intrat în moda curentă a societății. De la originile sale pe terenul de tenis până la statutul său de garderobă pentru bărbatul modern, tricoul polo a evoluat în ultimul secol și a devenit acum un element indispensabil pentru bărbații stilati de toate vârstele.

   Un tricou polo, prin definiție, are guler, placket cu două sau trei butoane și uneori un buzunar. Tricoul polo și-a făcut debutul în 1896 cu un succes enorm, urmând să schimbe peisajul vestimentației pentru bărbați pentru totdeauna. Cunoscută și sub denumirea de tricou de golf sau tricou de tenis, tricoul polo își are rădăcinile în tenis. În secolele al XIX-lea și începutul secolului XX, jucătorii de tenis au purtat cămăși albe cu mâneci lungi care trebuiau să fie împletite, cunoscute și sub numele de „alb de tenis”. Tenismanul francez René Lacoste a găsit această ținută atât restrictivă cât și practică, așa că a proiectat o cămașă albă cu mâneci scurte din bumbac, debutând-o la campionatul deschis din 1926 din SUA. Un an mai târziu, a adăugat un simbol în formă de crocodil pe pieptul stâng al acestor tricouri și astfel s-a născut primul tricou de tenis.
    Câțiva ani mai târziu, acest stil de cămașă a atras atenția jucătorilor de polo, care obișnuiau să poarte cămăși din bumbac cu mâneci lungi, cu gulere cu buton. Această ținută s-a dovedit a fi și ea inconfortabilă, iar când Lacoste a început să își comercializeze în masă tricoul de tenis în anii 1930, jucătorii de polo au adoptat-o ​​și pentru utilizarea lor. Lewis Lacey, un jucător de polo argentino-irlandez, a produs o cămașă care a fost brodată cu logo-ul unui jucător de polo. Ralph Lauren, surprinzând popularitatea stilului, a folosit un tricou polo ca temelie a liniei sale de modă în 1972. Tricoul polo are anumite caracteristici care îl fac atât practic, cât și elegant. Răspândirea gulerului protejează gâtul de soare. Polo-ul clasic este mai lung în spate decât în ​​partea din față pentru a împiedica tricoul să se dezlipească atunci când te apleci. La fel ca restul garderobei tale, un tricou polo ar trebui să se potrivească bine: orientați-vă spre un model care este mai strâns la brațe și conic la talie. Dacă nu se potrivește perfect, nu vă fie teamă să-l faceți personalizat.

     Tricoul polo este extrem de versatil în utilizarea sa. Înlocuiește cămașa obișnuită cu un polo pentru un aspect lejer, care te va ajuta să păstrezi o temperatură constantă și în același timp îți va permite să ai o apariție prezentabilă la diverse evenimente și seri de vară. Pentru un stil mai formal, purtați polo cu un blazer, un costum sau pantaloni drăguți și alegeți o cămașă într-o țesătură de lux, cum ar fi lâna merino sau cașmir. Pentru o ținută smart-casual vă puteți echipa polo-urile cu blugi din bumbac, și puteți adăuga treninguri albe în locul tradiționalului loafer. Pentru evenimente de vară în aer liber, purtați un tricou polo într-o culoare deschisă, cu pantaloni scurți și espadrile sau loaferi.

 Dacă ați reușit să înțelegeți necesitatea acestei piese vestimentare și confortul pe care îl oferă , noi intervenim cu câteva reguli de bază de care trebuie să țineți cont atunci când optați să purtați un tricou polo:

-alegeți o culoare potrivită;

-nu ridicați gulerul sus;

-evitați logo-urile de dimensiuni mari;

-nu purtați nimic pe dedesupt;

-optați pentru lungimea potrivită;

-purtați tricoul polo cu un sacou casual, necăptușit;

  În prezent tricoul polo este o piesă de garderobă extrem de versatilă, aum este purtat și de femei și de copii, fără să mai fie o ținută exclusiv masculină. Există diverse variații - de la modelele cu decolteu pentru damă, până la cele cu mâneci lungi pentru bărbați sau la cele cu diverse imprimeuri amuzante pentru copii.
  În principiu istoria tricoului polo se leagă de trei persoane - un dealer din lumea textilă (John E. Brooks), un sportiv francez (Rene Lacoste) și un magnat vizionar (André Gillier, care l-a abordat pe cel din urmă). Cert este că de-a lungul timpului s-au schimbat multe, dar nu și interesul pentru calitate și pentru ideea de a avea impact. 
  Știm cât de variate pot fi asortările cu un tricou polo. Datorită stilului său unic și irefutabil acesta reușește să depășească criteriile de modă și te provoacă să-ți individualizezi propriul stil. Tu cu ce alte ținute alegi să porți un tricou polo ?

Мы советуем вам прочитать:

КАК НОСИТЬ СМОКИНГ?

Смокинг или костюм типа Tuxedo – это предмет одежды, который всегда в моде, особенно если его носить на нужных мероприятиях. Это в основном предмет вечернего наряда, и он надевается на элегантные и торжественные мероприя...

Прочитайте больше
31.01.2019 10966

ЭТАПЫ ИЗГОТОВЛЕНИЯ ОБУ...

Если Вам посчастливилось посетить фабрику по производству обуви, изготовленной вручную, Вы понимаете, почему пара классической мужской обуви, по сравнению с обычной парой обуви, не может стоить дешево. Долгие часы работы...

Прочитайте больше
18.02.2019 9502

ОСНОВНЫЕ ПРАВИЛА ПОДБО...

Каждый год и сезон мужская мода претерпевает серьезные изменения. К каждому сезону дизайнеры предлагают очередные модные новинки, стараясь сделать мужчин более стильными. Каждый сезон несет с собой новые тенденции, котор...

Прочитайте больше
14.04.2019 14575

'complet_required_fields'

'form_send_success'

'incorect_format_email'

'nothing_found'