Costum la Comanda

Este un serviciu exclusiv care combină tradiția și modernitatea în arta vestimentară, oferind posibilitatea de a crea costume și pantofi la comandă, costume care sunt create de experții croitori, iar pantofii – de maeștri pantofari prin sute de pași. Serviciul Costum la comandă te duce în timpul croitorilor, când achiziționarea costumelor și cămășilor la comandă era un mod de a petrece plăcut câteva ore, a cunoaște selectarea celor mai bune țesuturi, a decide cele mai bune combinații pentru ținuta proprie și de a explica croitorului necesitățile și dorintele tale. În acest fel este acordată posibilitatea de a personaliza finisaje și detalii cu o gamă largă de opțiuni și combinații, oferind astfel fiecărui client posibilitatea de a-și crea cel mai potrivit costum pe placul său.

Pe tot parcursul procesului de selecție a stofei, a modelului și a croiului potrivit și de selecție a detaliilor de personalizare a costumului, oaspetele showroom-ului este ghidat de către consultantul nostru vestimentar.

Fie că optați pentru un costum ready-to-wear, made-to-measure sau bespoke, la noi veți avea parte de un costum full canvas. Acesta este o parte componentă a sacoului care îl face să se adapteze perfect pe corp. Pânza canvas, fiind din bumbac ranforstă cu fire de păr de cal, este cusută manual de țesătura sacoului.

 

 

La sacoul half canvas plastronul acoperă doar cea mai importantă parte a sacoului și anume pieptul, iar la sacoul full canvas plastronul este de la umăr până la bunzunar. Pânza full canvas crează cea mai naturală siluetă a costumului made-to-measure sau bespoke, pentru că în cazul în care sacoul este creat individual, acesta se adaptează perfect corpului. Testul de verificare pentru un astfel de canvas este de a face presiune pe sacoul îndoit. În momentul în care este dezdoit, sacoul își revine la forma inițială. Acesta este singurul tip de canvas utilizat de către showroom-ul Florentino Delure.

Costumul la comandă creat de noi este o operă de artă, să îl îmbraci este un privilegiu de care să fii mândru.

 

Des întalnim situația de confuz când se vorbește despre termenul costum la comandă, care se referă atât la costumul creat de la zero, cât și la costumul creat după un model prestabilit, dar cu ajustările de mărimi necesare.

Costumul la comandă este punctul culminant al luxului și eleganței, care la rândul său, poate fi made-to-measure sau bespoke. Mulți ar opta pentru costumul ready-to-wear. Diferențele între aceste trei tipuri de costume sunt, în primul rând: rezultatul de preț, de control și de timp. Ca și perioadă de execuție a comenzii unui costum made-to-measure este de 20-25 zile calendaristice iar prețul estimativ este de 12.000 lei și în cazul în care optați pentru o țesătura cu maestec de mătase, mohair sau cashmir atunci prețul este în creștere.

Ready-to-Wear  

Costumul Ready-to-Wear este costumul produs în fabrică având mărimi standardizate și vândut în stare desăvârșită. Clientul nu poate dicta culoarea țesăturii, ajustarea buzunarelor sau a mărimii costumului. Două beneficii ale costumului ready-to-wear sunt: desigur, prețul și faptul că uneori clientul poate găsi țesături și imprimeuri care nu pot fi găsite în cazul costumelor made-to-measure și bespoke.

 

Made-to-Measure

În cazul costumului Made-to-Measure, tiparul existent se modifică în funcție de mărimi. Tipul de costum made-to-measure ne indică costumul care se naște după un model prestabilit, neschimbat, și divizat după mărimi, care vine adaptat după necesitățile fiecăruia în parte, necesități care țin de lungimea, lățimea si personalizarea detaliilor. În general, persoana probează un model asupra căruia (se vor realiza)  eventualele modificări de efectuat, după care costumul se realizează în fabrică după modelul dat cu ajustările notate. Numărul și valoarea ajustărilor vor varia în funcție de producător.

Bespoke

La costumul Bespoke tiparul se ia de la zero. Cuvântul  „Bespoke” provine de pe strada londoneză Savile Row și s-ar traduce ca și „ordin verbal ca ceva să fie făcut„. Sunt câteva criterii generale care fac un costum să fie bespoke:

  • Tipar individual, cât și model, pentru fiecare client
  • Personalizarea completă a detaliilor
  • O țesătură de selecție variată
  • Fitting-uri multiple
  • Lucru manual
  • Interacțiunea directă cu cel care face costumul, adică croitorul

 

Cu papion sau cravată?

Când se poartă papionul și când cravata? Un subiect de contrariu. Sunt câteva momente de avut în vedere când optezi pentru una sau alta. Stilul și tematica evenimentului sunt momentele de care se ține seama atunci când te gândești ce accesoriu să alegi. Optezi pentru un papion când ai costumul tip smoking, cu rever satinat, iar pentru o ținută clasica optezi pentru un accesoriu tip cravată.

Cravata este și va rămâne simbolul rafinamentului. Se poartă la evenimentele de mare importanță sau la evenimentele în care vrei să ai o apariție mai elegantă. Nu în zadar există expresia „la cravată și sacou”. În ultimii ani, sunt multe discuții referitor la lățimea cravatei, îngustă sau largă, în conformitate cu tendințele în modă. Recent, se optează mai des pentru cea îngustă. Pentru o armonie estetică dimensiunea cravatei se alege în funcție de gulerul cămășii și de reverul sacoului.

 

 

 

Papionul este un accesoriu pe cât de rafinat, ca o parte integrantă a costumului tuxedo, pe atât și casual care poate fi purtat la o întâlnire cu amicii. La ținuta „Black tie” optăm pentru papionul negru, iar pentru  ținuta casual, datorită multitudinii de culori și țesături în care se fabrică în prezent, există foarte multe modele de papion. E important ca papionul să se potrivească cu sacoul și cămașa, cu aceasta din urmă având același factor cromatic. Nu în ultimul rând, se ține seama și de proporțiile feței când alegem papionul. Este foarte practic, iar datorită dimensiunilor mici este și mai comod.

Cu vestă sau fara vestă?

Elegantă și șic, vesta este unul din articolele clasice pe care moda bărbătească a adaptat-o la un look modern și casual. Vesta este un element de layering, care adaugă profesionalism și eleganță la o ținută clasică și dă o notă de originalitate la o ținută mai puțin elegantă. Important este să fie respectate unele reguli pentru a evita erorile comune în alegerea unei veste potrivite.

Pentru o ținută formală alege costumul din trei piese. În acest caz, vesta este din aceeași stofă și culoare ca și costumul și se poartă obligatoriu cu papion sau cravată. Dacă preferi un look elegant și mai diferit alege culoarea sau stofa vestei în contrast cu cele ale costumului.

Ce ți se potrivește cel mai bine? Până la urmă, ceea ce contează este să ai o ținută corespunzătoare stilului tău, portofelului și, cel mai important, corpului tău. Acestea sunt prioritățile, restul este doar un bonus.

 

 

 

Pantofii la comandă

Procesul de realizare a unui pantof urmărește un curs precis: măsurarea piciorului, selecția modelului si a materialului, personalizarea detaliilor. Orice aspect al pantofului se modifică în funcție de cerințe, de la formă la culoare. Crearea pantofilor în showroom-ul nostru durează o lună, ceea ce multiplică plăcerea da a avea pantofii mult doriți.

Leitmotivul este individualitatea – de cei care creează pentru cei care poartă. Am introdus acest servicu pentru cei mai exigenți, connoisseurs și entuziaști ai stilului. Creăm individualitate și nu colecție.

Ce ți se potrivește cel mai bine? Până la urmă, ceea ce contează este să ai o ținută corespunzătoare stilului tău, portofelului și, cel mai important, corpului tău. Acestea sunt prioritățile, restul este doar un bonus.